lördag 30 juni 2012

En färgklick

Denna färgklick till skåp har hittat sin plats i vårt annars ganska vit/gråa vardagsrum. Skåpet, muggen och den lilla stolen hittade jag på vår resa till hokkas (som jag skrivit om tidigare).

Niklas gillar klara färger medan jag gillar pasteller... Nu har Niklas vunnit kampen i vårt vardagsrum :-). Ingen återvändo.

Vid fönstret tänkte jag försöka hitta ett barnbord som passar till stolen. Där kan Mathilda sitta och pyssla sedan!

fredag 29 juni 2012

4 månader

Nu är Mathilda drygt 4 månader. Det är underbart att få se hennes nyfikenhet och lek.

Nu är det bara magläge som gäller... även på nätterna tyvärr. Sånger och ramsor har länge varit poppis men härom dagen läste jag även en liten saga och det gick också hem.

Vid midsommar fick jag första riktiga skrattet :-) oj va det smittar och värmer!

Det är så härligt med sommar och kunna ligga ute och fisa! Vad glad jag är att hon inte föddes på hösten. Snart kommer lilla Astrid från Australien å hälsar på. Det här kommer verkligen bli en sommar att minnas!

torsdag 28 juni 2012

Nattpaddling och safari i Åva

Igår va en underbar och magisk kväll. Jag och Mari-Anna gav oss ut på en kvällspaddling i Åvaviken. Niklas va hemma med Mathilda. Första gången jag gav mig iväg helt själv utan henne.

När vi började paddla va vädret riktigt lovande och vi gled genom vattnet. Helt plötsligt bytte vinden riktning och ett åskväder kom över oss. Vi la upp kajakerna på land och satte oss under farstun på fiskvårdsföreningens stuga i Styvnäset tills regnet upphörde. Där satt vi med underbar utsikt över havet och drack kaffe. Super mysigt!

Vi paddlade sedan hemåt i en lila solnedgång. En säl stack upp huvudet ur vattnet och spanade in oss.

När vi kom till bilen insåg vi att det blivit lite utav en nattpaddling! På vägen hem i bilen såg vi; ett dussin rådjur, vildsvin med kultingar, älg, hare, räv (tror vi) och en groda ;-). Ett riktigt safari!

onsdag 27 juni 2012

Sjöboden

Det här är resultatet från plåtningen av farmors sjöbod på ornö. I senaste numret av Plaza och på framsidan dessutom! Bra jobbat Linda. Vilken sjöbod!

Lindas inredningstips:
1. Ett raffinerat sätt att hålla ihop inredningen är att matcha snickerier, golv- och taklister, dörrfoder och fönsterkarmar. Sockellister i samma nyans som golvet ger en välkomnande rymd.
2. En marin och lantlig look kan förstärkas med draperade tyger istället för skåpluckor.
3. Ska du placera en säng på liten yta är ett tips att ha en sänggavel som även går att använda som avlastningsyta.
4. Satsa på gediget trägolv. Det håller i all evighet och blir vara vackrare med åren.

tisdag 26 juni 2012

Regnig dag: tre recept

Eftersom det regnade ute igår passade vi på att baka! Sofie och jag bakade choklad brownies med nötter på.

Brownies:
200g smör
200g choklad
3 ägg
2 1/2 dl socker
1 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
3/4 tsk vaniljsocker
Nötter

Smält smör och blockchoklad i vattenbad. Blanda ner mjöl, bakpulver och vaniljsocker i chokladsmeten. Vispa socker och ägg pösigt. Vänd ner chokladsmeten i äggsmeten. Grov hacka sedan valnötter, mandelspån och pinjenötter. Lägg smeten i formar med smörpapper under. Strö över nötterna. Skjuts in i ungen på 175C i 25-30 minuter. Färdigt!

Till lunch blev det vår nya favorit crêpe (inspirerad från creperiet i Molstaberg). På pannkakan hade vi korv, getost, sallad och honung. Underbart gott!

Hemmagjord lemonad blev det också.

Lemonad:
Koka lika delar vatten och socker. Pressa tre citroner. Fyll kannan med vatten. Lägg i mynta eller citronmeliss och några skivor citron. Servera helst super kyld med isbitar. (Måste införskaffa en soda stream! Tänk va gott med bubblor i... )


lördag 23 juni 2012

Midsommar

En underbart härlig midsommar är till ända. Perfekt på alla sätt... sol, härliga vänner och dans runt midsommarstång!

onsdag 20 juni 2012

Theodor

Några fina bilder från dopet på Theodor härom dagen. Två stolta faddrar till finaste goaste Todde.

tisdag 19 juni 2012

Favorit skorna är kastade.

Va hemskt det är att kasta favoritskor. Jag tvättade de här i ett sista desperat försök att rädda dem... Men nej, jag måste inse att dessa skor har sett sina bästa dagar :-(

Hejdå skor! Snyft...

Midsommar närmar sig

Snart är det midsommar! Jippii!!! Finns ingen bättre högtid. Nu drar vi till Ornö för firande med nära och kära.

Allt är otroligt grönt ute efter allt regn. Vi får också som sjöutsikt när ån svämmar över som nu, vilket är fint. Gillar att sitta på våra fina stolar och titta ut över vattnet och se den vackra eken som står i hästhagen.

Trevlig midsommar!

måndag 18 juni 2012

Söta kläder till lilltösen

Det är farligt att gå in på Noa Noa barnavdelning om de har rea! Det gjorde jag och Sofie härom dagen och det gick liksom inte att låta bli att köpa dessa söta kläder. Härliga färger som funkar alla säsonger.

Jag tycker egentligen att begagnade kläder är toppen; miljövänligt, billigt, mjukt, plus att alla läskiga kemikalier är urtvättade. Men med tanke på att Mathilda har ärvt alla sina kläder bortsett från ett par enstaka plagg, så tyckte jag att vi kunde unna oss det här! Jag kan ju sälja de vidare sen så blir det ju faktiskt både ekonomiskt och miljövänligt trots allt...

söndag 17 juni 2012

Min underbara gud son

Idag var det dop för Theodor Johannes . Jag och Niklas fick äran att vara faddrar... Vilket hederuppdrag!

Theodor skötte sig exemplariskt i kyrkan. Prästen tyckte han va lite tung att hålla upp med sin 13 kg!

Jag kunde inte sluta le i kyrkan... Han va så söt när han undrande grimaserade; varför häller tanten vatten på mitt huvud. Prästen sjöng med så hög stämma att hon inte gjorde det lätt för oss andra att sjunga med.

Theodor fick äta jordgubbs-bakelsen alldeles själv på fikat. Oj vad vi skrattade :-)

Jag läste en fin dikt till honom skriven av Stina Noren:

Barnets önskan
Krama mig ofta så blir jag glad och trygg
Låt mig känna mig älskad även om jag varit stygg
Stå fast, ni som är vuxna, trots mina prövningar och test,
För även om jag klagar är ni ändå bäst.
Visa mig i handling vad respekt är för någonting.
Tala om att jag duger just precis som jag är,
Och låt mig höra ofta att jag är er väldigt kär.
Låt vårt hem vara ett ställe där tolerans och kärlek bor,
Och kom ihåg att man kan leka även när man blivit stor!

fredag 15 juni 2012

Sommarkväll

Nu ser det ut som det ska göra i vår bodega. Krukor överallt med diverse odlingar. Ska bli så gott med solmogna tomater och gurkor.

Zink baljan hittade jag på en loppis på vår mini semester.

Ikväll blir det grillning och fotboll. Heja Sverige! En riktig sommarkväll.

tisdag 12 juni 2012

Hemma på Östergården

Nu börjar saker att växa på allvar. Jag va lite sen med att plantera så till midsommar blir det ingen potatis. I landet får vi förhoppningsvis skörda olika sallad, rödbetor och morötter. Zucchini blir det också!

Härligt med alla blommor som kommit nu. Jag och Tuva tog en sväng i hästhagen och plockade en stor bukett. Nu står det vaser med blommor överallt hemma. En ny för varje kvällspromenad med tussen.

lördag 9 juni 2012

Sörmland roadtrip

Idag gjorde jag och Linda en favorit i repris och åkte till creperiet i Molstaberg som jag skrivit om tidigare. På vägen dit och hem stannade vi på mysiga gårdsbutiker och trädgårdsodlingar. I Nibble utanför Järna hittade vi en riktigt mysig lanthandel.

Det blev också ett stopp på Saltå Kvarns butik där vi köpte gott surdegsbröd. Dem har så fina förpackningar så det är ju härligt att bara gå runt i butiken.

Dagens fynd blev några riktigt fina gamla äppellådor. Får se vad vi kan hitta på med dem :-D

Sörmland är verkligen vackert!