tisdag 26 februari 2013

Skidor, Naturum, Tyresta Cafét

Turen Småhamra - Tyresta By är fin i alla årstider, speciellt en solig vinterdag som denna. Vi har gått sträckan otaliga gånger på mina pappamåndagar. Både på svampplockarstråk och fototur. Den här gången blev det en skidtur och för första gången på en tisdag, vilket betydde att vi äntligen skulle bli dags för ett besök på det nya fiket (Naturum och Caféet är stängt på måndagar).

Självklart fick Mathilda också sin första guidning i Naturum. Det passade perfekt i tiden! Nybliven ettåring som hon är njöt hon av alla djurläten och luckor som finns att öppna i montrarna. På vägen hem pratade vi med några rådjur inne skogen innan Tuva tröttnade och sa till dem att springa vidare. Så vi kunde skida vidare hemåt.

På väg genom Tyresta

Nya fiket var trevligt och Gulaschsoppan smakade utmärkt

Mycket spännande på Naturum, bla. Hoo Hoo

Småhamra - hemma igen, då springer Tuva alltid före

Hemma igen, trött efter en dag på längdskidorna
 // Niklas

söndag 24 februari 2013

Tillbakablick

Tittade lite på gamla bilder... Vilket fantastiskt år vi haft! Underbara Thilda kom till oss och tog våra hjärtan med storm. Hon är nog en ganska berest ettåring. Mycket har vi hunnit med och hon har lärt oss massor. Det mest uppenbara; att leva i nuet!

Nu ser vi fram emot alla kommande år och hoppas att de ska ge oss lika mycket glädje!











lördag 23 februari 2013

Ugglor på tomten!

Idag fick vi fin besök lagom till läggdags, 
Mathilda och jag fick hoa ikapp med en Uggla som satt precis vid huset. 
Härligt!

Kattuggla

Kattuggla

Brickor

Produktionen till "Vår på Torpet" är nu i full gång! De här brickorna blev jag väldigt nöjd med. Decoupage av gamla häften om konst och litografi blev nu ny konst!







tisdag 19 februari 2013

1 år - Ögongodis


Lite bilder från de senaste dagarna

Morgonrundan (vardagsrummet - köket) i pyjamas

Onepiece hela dagen! hänger vid favoritplatsen (Vedkorgen)

Prrrfffff

Klossar! Klossar! Klossar!

Jag är en tjej faktiskt ;)


Hmm...
Vadå! jag tittar bara på alla presenterna jag fick igår

Dääää, är pappa!

Idag fyller jag 1 år, då är det dags att lära sig gå i trappan

söndag 17 februari 2013

Mathilda 1 år!

Idag hade vi födelsedagsfika för Mathilda som fyller 1år. Öppet hus eftersom vi har så många i släkten. Det blev lyckat då man fick möjlighet att prata lite med alla och väldigt avslappnat!

Hon fick så otroligt fina presenter! Tack alla! Bland annat fick hon två väldigt imponerande tårtor. Dem tyckte Mathilda va väldigt goda!! Mums

Kalas! Då ska det vara ballonger och flaggor

Massor av fika blir det när släkten är stor/tjock
Cirkustårta & Princesstårta
Ja vi hade 5 tårtor!!!!

Uggletårta (Mathildas favoritdjur, Hoohoo)
En god värdinna underhåller sina gäster
Massor av kusiner på besök

En promenad förbi presentbordet
Mathilda och Benke pluggar fåglar

Nu får gästerna gå jag ska sova i tältet, nu..



 Tack alla nära och kära för att ni kom och förgyllde vår 1-årsdag!


Vad är tårta för en ettåring?!?! Livet?

fredag 15 februari 2013

Antik & sy festival

Idag va vi på antik&symässan. Inte så mycket shopping för mig men inspiration! Synd att allt är så dyrt. Man gör inga fynd direkt.

Både delarna av mässan va lite dammiga om jag ska vara ärlig. Jag saknar nytänkande. Ta det antika å gör det nytt! Varför ser alla stånd ut som en antikaffär eller en tantaffär full av garn och brodyr? Varför inte göra det gamla modernt eller lite mer cath kidstone, thilda tyg och femtiotal som är så inne? Men man ser ändå glimtar av det man själv går igång på ... Och tar hem och gör något av det.

Rik på idéer gick vi ändå därifrån.













torsdag 14 februari 2013

Eufori

Idag började jag rida för första gången på många år. eller fel! jag har inte ridit lektion sedan jag var mycket liten och det var flera år sedan jag ens satt på en häst!

Jag ska rida western ridning på granngården hammarby. Western är en ridteknik då häst och ryttare samverkar avslappnat. Inga kickar i magen eller dragandes i skänkar. Allt handlar om samspel och små signaler i form av tryck eller balansförflyttningar.

Snacka om att det här kommer att vara guld för mig! Hela tiden måste man tänka på sin hållning vilket gör att du är i nuet konstant. Euforin när hästen fattar galopp och du fortfarande känner kontroll är total! Imorgon kommer jag ha ont i varenda muskel. Träning och mindfullness i ett!

Tänk att kunna rida som kvinnan i filmen...
http://youtu.be/ZVDIMew6PoM

lördag 9 februari 2013

Retro vår

Visst är det fina klockor! Dessa kan du fynda på vårmarknaden på torpet nu 7 april! Riktigt snygga tycker jag.

På "vår på torpet" vill vi inspirera och sprida vårkänslor! Välkomna alla som vill!!



onsdag 6 februari 2013

Bakslag!

Det är faktiskt riktigt underligt att jag tycker det är så kul att baka... När resultatet ofta blir som på bilden nedan. Om jag rannsakar mig själv så beror det ju ofta på att jag free basear lite utifrån receptet. Men idag följde jag faktiskt receptet till prickar (bortsett från avbrott då lillfisen hittade på bus). Trots det "kokade" morotskakorna först över i ugnen för att sedan kollapsa och bilda en hård skorpa med en smet under efter ungefär dubbelt så lång tid i ugnen än vad de borde... Hmm

söndag 3 februari 2013

Ismeditation

Att åka skridskor är för mig bästa sortens meditation. Att höra isen sjunga, frihetskänslan att svischa fram och den pendlande rörelsen. I söndags va optimala förhållanden! På blank is, med strålande sol och ingen vind tog vi oss ut till yttre havsbandet utanför Nyköping. Ytsikten va fantastisk! Denna helg kommer att ge mig energi för lång tid framöver. Livet kan inte vara bättre än såhär!

/j