lördag 25 maj 2013

Vårpromenad

Varje vår har vi som tradition att åka och titta på vårblomstren. Antingen på Stegsholm på gålö eller spirudden i Åva. Två fantastiska platser med ekhagar och backar fulla av vårblommor, båda nära havet. 

Den här gången blev det mamma och syrrorna (och Mathilda förstås) som åkte iväg. Så tacksam att vi har varandra! 

❤Johanna 




söndag 19 maj 2013

Julias vita drömmar

Igår va vi en sväng förbi Julias vita drömmars gårdsbutik. Vilken inspirerande tjej, med energi till tusen! Hon och hennes man har renoverat upp en liten gård till en otroligt vacker idyll. Vilket växthus!! Hur lyckas man med sånt undrar jag då de har tre barn och två egna företag. Verkligen driftiga människor! 

Hittade några riktigt fina fynd också! Lär bli fler besök och kan verkligen rekommendera att åka dit. 

Kram






lördag 18 maj 2013

Trädgårdsarbete

Igår gjorde jag och Mathilda fint i vår bodega, som vi kallar det. Nu väntar mysiga grillkvällar och sena nätter där förhoppningsvis. 

När vi flyttade hit tyckte vi bodegan bara ful och trodde inte vi skulle vilja vara där. Sen insåg vi att vår tomt är rätt blåsig. Så nu känns bodegan ovärderlig och mycket uppskattad! Efter lite vit färg invändigt och mycket gröna växter blev den också väldigt mysig. 

Kram 






måndag 13 maj 2013

Sommar och snabbvisit på ön

Helt plötsligt kom sommaren! Kändes som våren bara varade i några veckor. Nu kan det väll inte komma något bakslag.

Idag va jag ute på snabbvisit på ornö i vår stuga. Satte upp nya skynken i köket och en ny gardin. Tänk va mycket lite tyg kan göra!

Underbart att vara ute i skärgården en dag som denna!



söndag 12 maj 2013

Dagen summerad

Vilken underbar sommardag! Känner mig väderbiten och nöjd.

Lunch i solen vid vårt mycket uppfinningsrika bord; en gammal kvarnsten. Stolar gjorda av brädor från en kvaddad brygga från landstället. En brygga som många fina minnen upplevts på. Gråa, vackra och vindpinade brädor. Bättre återbruk än så kan jag inte komma på!

Blev även ridning, mys med kattungar, kalvar och grillat till middag idag. Maxat!


















onsdag 1 maj 2013

Grus & Sol! Sommar?

Nu börjar utomhus säsongen. Tennis, golf, cykel, kajak och plantage. Mycket som ska hinnas med, tur att Mathilda vaknar 0430 så dagarna bli långa ;-)

Valborgsmässofirande

Valborgsmässofirande i Tyresta By