söndag 27 oktober 2013

Ornö

I helgen var vi på Ornö, som vanligt god mat, vänner och natur på schemat. Att åka färjan till Ornö är nästan alltid förknippat med en fotostund för mig. På de trettio minuterna som överfärden tar passerar man många vackra platser och med lite tur gör väder och vind, miljön lite spännande.

Vi han även med en promenad vid Sundby Gård och i Sundby naturreservat. Reservatet upptar stora delar av södra Ornö. Barrskog blandas med kulturbetesmarker och ekhagar. Landskapet är kuperat med hällmarker och flera fina sjöar och havsvikar. Vår tur gick mot Ängsholmen sedan söderut innan vi vända tillbaks till bilen vid Sundby Gård.


Dalarö Skans

Kycklingarna

Ornö

Ornö

Sandskär

Mörbyfjärden från Telegrafberget

Mörbyfjärden

Slända i förmiddagsolen vid Änsholmen

Ängarna vid Sundby Gård
Mathilda väntar utanför huset på dagens promenad

Mathilda på väg ner från Telegrafberget

Fika vid sjön Maren, Sundby Gård

// Niklas



söndag 20 oktober 2013

Tyresta Nationalpark - Brandområdet


Idag blev det en hälsotur i brandområdet.

En lördagsfrukost behöver inte vara mer komplicerad än lite kaffe, några degistivekex och ett äpple. Speciellt inte när omgivningarna bjuder till så som brandområdet alltid gör. Idag var det vindstilla och någon minusgrad, massor med älg och annat vilt i skogen var det också, vilket ju inte gjorde upplevelsen sämre.




















lördag 19 oktober 2013

Det var länge sedan..

Det var länge sedan jag och Mathilda var friska.
Det var länge sedan vi var i skogen.
Det var länge sedan jag använde kameran.
Det var länge sedan Johanna jobbade på Tyresta.
Det var länge sedan jag gjorde ett blogginlägg.

Ja friska är vi ju inte, men allt annat på listan är ju faktiskt avklarat i och med dagens promenad i det fantastiska höstvädret. Vi gick genom skogen och hälsade på Johanna som jobbade på Naturum idag. Sedan lunchade vi med moster Linda på Caféet i Tyresta By. Avlsutade med en lugn och mysig tur tillbaks genom skogen och hann med att fota lite.


Bildbevis: